Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
3. folytatás
Indiánertészta.
22 dkg
24 db = 12 pár
Energiatartalma: 4073.3 kJ/974.5 kcal
Szénhidrát: 126.34 g, ebből glukonon: 47.4 g.
Hozzávalók:
• 5 tojás,
• 5 dkg glukonon,
• 11 dkg liszt.
A tojások sárgáját 3 centiliter vízzel, és 4 dkg liszttel simára keverjük. A fehérjéhez a glukonont fokozatosan hozzáadva kemény habbá verjük, és óvatosan, nehogy összetörjön, a sárgájához keverjük. Végül a maradék lisztet óvatosan, fakanállal keverve beleszórjuk. Papírral bélelt tepsire kanállal 24 egyforma halmot rakunk. Közepesen meleg (170-180 fokos) sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütés közben a sütőajtót kissé kitámasztjuk, hogy a keletkező felesleges gőz eltávozhasson.
Sárga linzertészta.
(Gyúrt omlós tészta)
67 dkg
10 dkg energiatartalma: 1907.28 kJ /456.11 kcal
Szénhidrát: 40.22 g, ebből glukonon: 8.50 g.
Hozzávalók:
• 20 dkg vaj,
• 30 dkg liszt,
• 5 tojássárgája,
• 6 dkg glukonon,
• 1 citrom reszelt héja,
• 1 kiskanál vanília-kivonat.
A glukonont 2 tojássárgájával elkeverjük, hogy feloldódjon. A visszamaradt 3 tojássárgáját a vajjal elkeverjük, de nem habosra. A liszt közepébe rakjuk a vajjal elkevert sárgákat, a feloldott glukonont és citromhéját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és felhasználásig hűtőben pihentetjük.
Diós linzertészta.
77 dkg
10 dkg energiatartalma: 1916.70 kJ /458.31 kcal.
Szénhidrát: 35.95 g, ebből glukonon 7.4 g.
Hozzávalók:
• 6 dkg glukonon,
• 20 dkg vaj,
• 30 dkg liszt,
• 5 tojássárgája,
• 1 citrom reszelt héja,
• 1 kiskanál vanília-kivonat,
• 5 dkg darált dió,
• 5 cl tejszín,
• 5 g fahéj.
Ugyanúgy készül, mint a sárga linzertészta. A tejszínt, a fahéjat, és a darált diót csak a végén gyúrjuk a tésztába.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!