Sütemény: Sütemény cukrosoknak 5. (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sütemény cukrosoknak 5.

Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.

5. folytatás

Bejglitészta.
(Omlós élesztős tészta)

60 dkg
10 dkg energiatartalma: 1468.8 kJ/351.3 kcal
Szénhidrát: 39.12 g, ebből glukonon: 3.16 g.

Hozzávalók:
• 30 dkg liszt,
• 12 dkg vaj,
• 2 dkg glukonon,
• 8 cl tej,
• 1 tojás,
• 1 dkg élesztő,
• 5 g só,
• 1 kiskanál vanília-kivonat,
• 1 citrom reszelt héja.

Az élesztőt egy kevés tejjel simára keverjük, és testhőmérsékletre melegítjük. A többi hozzávalókkal összegyúrjuk, majd 40-50 percig a hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezés nélküli gyúródeszkán két-három milliméter vastagra nyújtjuk. Töltelékkel megkenjük, és bejgli alakúra összetekerjük.

Krémeskrém.

1.40 kg
10 dkg energiatartalma: 661.86 kJ/158.39 kcal
Szénhidrát: 19.13 g, ebből glukonon: 8.13 g.

Hozzávalók:
• 1 liter tej,
• 8 tojás,
• 15 dkg liszt,
• 12 dkg glukonon,
• 3 dkg zselatin,
• negyed vaníliarúd.

A tojássárgáját a liszttel, és 2-3 dl tejjel simára keverjük. A zselatint másfél deci tejjel összekeverjük, és állni hagyjuk, hogy megduzzadjon. A maradék tejet a vaníliarúddal felforraljuk, a tojássárgás keverékhez szűrjük, lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve a zselatinnal jól összekeverjük. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a glukonont apránként hozzáadjuk, és óvatosan, nehogy összetörjön a sűrű, tojásos tejhez keverjük. Ha kihűlt, az egyik kisült tésztalapra simítjuk, majd a másik kockára vágott lapot a tetejére fektetjük.
Hideg vízbe mártott késsel vágjuk fel a felső tésztalapok szerint.

Túrótöltelék.

60 dkg.
10 dkg energiatartalma: 721.38 kJ / 172.57 kcal.
Szénhidrát: 16.97 g, ebből glukonon: 12.64 g.

Hozzávalók:
• 50 dkg félzsíros tehéntúró,
• 8 dkg glukonon,
• 2 tojássárgája,
• 1 citrom reszelt héja,
• 1 kiskanál vanília-kivonat,
• 1 dkg búzadara.

A túrót áttörjük, és a glukononnal meg a tojássárgájákkal habosra keverjük. Az ízesítőket, és a búzadarát is hozzáadjuk, és felhasználás előtt 25 - 30 percig pihentetjük.

Látta 722 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu