Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
5. folytatás
Bejglitészta.
(Omlós élesztős tészta)
60 dkg
10 dkg energiatartalma: 1468.8 kJ/351.3 kcal
Szénhidrát: 39.12 g, ebből glukonon: 3.16 g.
Hozzávalók:
• 30 dkg liszt,
• 12 dkg vaj,
• 2 dkg glukonon,
• 8 cl tej,
• 1 tojás,
• 1 dkg élesztő,
• 5 g só,
• 1 kiskanál vanília-kivonat,
• 1 citrom reszelt héja.
Az élesztőt egy kevés tejjel simára keverjük, és testhőmérsékletre melegítjük. A többi hozzávalókkal összegyúrjuk, majd 40-50 percig a hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezés nélküli gyúródeszkán két-három milliméter vastagra nyújtjuk. Töltelékkel megkenjük, és bejgli alakúra összetekerjük.
Krémeskrém.
1.40 kg
10 dkg energiatartalma: 661.86 kJ/158.39 kcal
Szénhidrát: 19.13 g, ebből glukonon: 8.13 g.
Hozzávalók:
• 1 liter tej,
• 8 tojás,
• 15 dkg liszt,
• 12 dkg glukonon,
• 3 dkg zselatin,
• negyed vaníliarúd.
A tojássárgáját a liszttel, és 2-3 dl tejjel simára keverjük. A zselatint másfél deci tejjel összekeverjük, és állni hagyjuk, hogy megduzzadjon. A maradék tejet a vaníliarúddal felforraljuk, a tojássárgás keverékhez szűrjük, lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve a zselatinnal jól összekeverjük. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a glukonont apránként hozzáadjuk, és óvatosan, nehogy összetörjön a sűrű, tojásos tejhez keverjük. Ha kihűlt, az egyik kisült tésztalapra simítjuk, majd a másik kockára vágott lapot a tetejére fektetjük.
Hideg vízbe mártott késsel vágjuk fel a felső tésztalapok szerint.
Túrótöltelék.
60 dkg.
10 dkg energiatartalma: 721.38 kJ / 172.57 kcal.
Szénhidrát: 16.97 g, ebből glukonon: 12.64 g.
Hozzávalók:
• 50 dkg félzsíros tehéntúró,
• 8 dkg glukonon,
• 2 tojássárgája,
• 1 citrom reszelt héja,
• 1 kiskanál vanília-kivonat,
• 1 dkg búzadara.
A túrót áttörjük, és a glukononnal meg a tojássárgájákkal habosra keverjük. Az ízesítőket, és a búzadarát is hozzáadjuk, és felhasználás előtt 25 - 30 percig pihentetjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!