Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.
7. folytatás
Gyümölcszselé (tortabevonat).
1 kg
10 dkg energiatartalma: 330.6 kJ / 79 kcal.
Szénhidrát: 19.42 g, ebből glukonon: 18.96 g.
Hozzávalók:
• 6 dkg zselatin,
• 20 dkg glukonon,
• 20 dkg citrom.
A zselatint 3 dl hideg vízzel simára keverjük. 7 dl vizet a glukononnal meg a karikára vágott citrommal felfőzzük, majd leszűrjük. A megduzzadt zselatint beleöntjük, és állandóan keverve addig főzzük, míg egyet nem forr.
Az edényt hideg vízbe állítva, és állandóan keverve 25-30 fokra hűtjük. Az így hűtött zselével, a gyümölccsel kirakott torta tetejét bevonjuk, így fényezzük a süteményt.
Ha diabetikus befőttet használunk, akkor a fele víz helyett használhatjuk a befőtt levét.
Borzselé.
60 dkg.
10 dkg energiatartalma: 452 kJ/108 kcal.
Szénhidrát: 16.18 g, ebből glukonon:15.8 g.
Hozzávalók:
• 3 dl száraz fehérbor,
• 10 dkg glukonon,
• 10 dkg citrom,
• 5 g egész fahéj,
• 5 g szegfűszeg,
• 3 dkg zselatin.
A zselatint 2 dl hideg vízzel elkeverjük, és 25-30 percig állni hagyjuk. A többi hozzávalót a borban 6-8 percig forraljuk, majd a vízben oldott zselatint hozzáadva, állandóan kevergetve felforraljuk. A tűzről azonnal levesszük, átszűrjük, és a gyümölcszselénél ismertetett módon lehűtjük. Felhasználhatjuk a sütemények tetején kirakott gyümölcsök, kompótok bevonására, fényezésére, sőt, ha a pudingformák belső felét borzselével bevonjuk, a kiborított puding szép fényt, és jó zamatot kap.
Oldott zselatin.
10 dkg energiatartalma: 0 kJ/0 kcal
Szénhidrát: 0 g.
Hozzávalók:
• 1 dkg zselatin,
• 1 dl víz.
A zselatint egy deci vízzel elkeverjük, és 10-15 percig állni, duzzadni hagyjuk. Ezután vízgőzön 30-35 fokra melegítjük, és utána óvatosan megkeverjük. Használhatjuk tejszínhabok, tojáskrémek, krémeskrémek szilárdítására.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!