Sütemény: Sütemény cukrosoknak 7. (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3714 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3714 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3714 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3714 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sütemény cukrosoknak 7.

Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak.

7. folytatás

Gyümölcszselé (tortabevonat).

1 kg
10 dkg energiatartalma: 330.6 kJ / 79 kcal.
Szénhidrát: 19.42 g, ebből glukonon: 18.96 g.

Hozzávalók:
• 6 dkg zselatin,
• 20 dkg glukonon,
• 20 dkg citrom.

A zselatint 3 dl hideg vízzel simára keverjük. 7 dl vizet a glukononnal meg a karikára vágott citrommal felfőzzük, majd leszűrjük. A megduzzadt zselatint beleöntjük, és állandóan keverve addig főzzük, míg egyet nem forr.
Az edényt hideg vízbe állítva, és állandóan keverve 25-30 fokra hűtjük. Az így hűtött zselével, a gyümölccsel kirakott torta tetejét bevonjuk, így fényezzük a süteményt.
Ha diabetikus befőttet használunk, akkor a fele víz helyett használhatjuk a befőtt levét.

Borzselé.

60 dkg.
10 dkg energiatartalma: 452 kJ/108 kcal.
Szénhidrát: 16.18 g, ebből glukonon:15.8 g.

Hozzávalók:
• 3 dl száraz fehérbor,
• 10 dkg glukonon,
• 10 dkg citrom,
• 5 g egész fahéj,
• 5 g szegfűszeg,
• 3 dkg zselatin.

A zselatint 2 dl hideg vízzel elkeverjük, és 25-30 percig állni hagyjuk. A többi hozzávalót a borban 6-8 percig forraljuk, majd a vízben oldott zselatint hozzáadva, állandóan kevergetve felforraljuk. A tűzről azonnal levesszük, átszűrjük, és a gyümölcszselénél ismertetett módon lehűtjük. Felhasználhatjuk a sütemények tetején kirakott gyümölcsök, kompótok bevonására, fényezésére, sőt, ha a pudingformák belső felét borzselével bevonjuk, a kiborított puding szép fényt, és jó zamatot kap.

Oldott zselatin.

10 dkg energiatartalma: 0 kJ/0 kcal
Szénhidrát: 0 g.

Hozzávalók:
• 1 dkg zselatin,
• 1 dl víz.

A zselatint egy deci vízzel elkeverjük, és 10-15 percig állni, duzzadni hagyjuk. Ezután vízgőzön 30-35 fokra melegítjük, és utána óvatosan megkeverjük. Használhatjuk tejszínhabok, tojáskrémek, krémeskrémek szilárdítására.

Látta 755 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu