Sütemény: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3726 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3726 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3726 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3726 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sütiimádók klubja hírei

Nekem is van egy jó kis receptem , próbáljátok ki!


Sajtos rúd vajszlói módra.


Hozzávalók: 40 dkg liszt ,1kocka Rama margarin,1 kis pohár tejföl,1teáskanál só.


Ezt összegyurjuk és egy éjszakára, vagy akár egy napra a hűtőbe tesszük.

Másnap kisújjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük tojással és tetszés szerinti rudakat vágunk belőle. Minnél vékonyabbra vágjuk annál ropogósabb lesz.

Megszórjuk reszelt sajttal (szezámmaggal,köménnyel) és szép pirosra sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon jó a recept,köszönöm,kifogom próbálni.
Üdv:Edit.

Tovább 


Sós - sajtos rudacskák.


4o dkg lisztet ősszemorzsolunk 1 ráma margarinnal, izlés szerint  teszünk bele sót, kb. 5-8 dkg reszelt sajtot, 3 tojás sárgáját és 2-3 evőkanálban elkevert 1 dkg élesztőt.

Jól kigyúrjuk, másfél cm vastagra elnyújtjuk, és derelyemetszővel kb 1 cm széles 8-10 cm hoszzú rudakat vágunk belőle. Lekenjük a rudakat tojássárgájával és megszórjúk egy kis reszelt sajttal és egy kis  köménymaggal.

Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szombaton "banya bulin " voltam, ezt sütöttem meg, ízlett mindenkinek.

Tovább 

 


Tizdekás.


10 dkg élesztőt felfuttatunk egy kis cukros tejben. Mig kel, elkészitjük hozzá a 1 liter tejet, 12 dkg cukrot, kicsi sót, 4 egész tojást, 10 dkg mazsolát, 1 citrom reszelt héját és levét és amennyi lisztet felvesz, jól kidolgozzuk a tésztát. 8 cipóra osztjuk, mindegyiket külön elnyújtjuk tepsi nagyságúra és lekenjük olvasztott vajjal. Oldalról felsodorjuk a kinyújtott tésztát, majd kettőtt- kettőt összefonunk és tepsin jól megkelesztjük. 4 rudunk lesz.

Tovább 

1 kg lisztet egy nagy tálba teszünk, s közepébe fészket készítünk, abba rakunk 3 evőkanál cukrot. 6 dkg élesztőt, 4 dl  langyos tejnek a felét ,

2 dl-t,és kovászt kelesztünk belőle, mig a másik 2 dl-be feloldulnk 5o szem zaharint vagy édeskét.mikor a fészekben megkelt a kovász ütünk 3 egész tojást, 1 vaniliacukrot, kicsi sót, 1 dl étolajat, és az édesitett tejet amihez adunk még  10 dkg olvasztott vajat, majd alaposn kidolgozzuk a tésztát. Ketté vesszük, két nagy cipó lesz belőle, az egyikhez adunk pici tejben elkevert 4 evőkanál kakaót,  a másikba 10 dkg mazsolát.

Tovább 

 Pódium torta a Ruszwurm - ból

15 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Pódium torta

A pódiumtortát Szamos Miklós találta ki. A marcipántorta egy változata.

       E sorok írója komponálta Mikes Lilla színművész ösztökélésére, és az 1972-ben alapított és azóta működő "Korona Pódium" kávéházi színház tiszteletére. Jellegzetessége a rumos meggydarabokkal ízesített párizsi krém, a marcipán lapocska és a masszív csokoládés tészta. Itt kell hangsúlyozni, hogy a barna színű csokoládés tészta okvetlenül csokoládé tartalmú legyen.

Tovább 

 Anyák napja a Csokoládé Múzeumban

15 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Anyák napja a Csokoládé Múzeumban

 

 

 

network.hu

 

 

2010.05.02. 10:00 

Csokoládé Múzeum
Budapest, 1162, Bekecs utca 22

Marcipángolyót mártani a csokoládé szökőkútból bugyogó csokoládéba, krémes forró csokit kanalazgatni, s közben évtizedes csokoládédobozokat csodálni, szívet melengető, édes érzés.

A Csokoládé Múzeumban bárki átélheti ennek varázsát, hiszen a másfél órás program során a nézelődés mellett meg is lehet kóstolni az egyes csokifajtákat, sőt, a gyártásukat is kipróbálhatják a ház vendégei, hiszen elkészíthetik Anyák napi csokoládéjukat, melyet díszdobozban át is adhatnak szeretteiknek, vagy el is vihetnek emlékbe.

Tovább 

 Burgonya használata süteményekben.

15 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

 

Burgonya használata süteményekben.

 

 

Burgonyás patkók

 

8 nagyobb burgonyát forrón áttörünk, fél csomag sütőporral, kevés sóval és 1-2 kanál liszttel lágy tésztává gyúrjuk. A tésztából körülbelül 8 cm hosszú, kisujjnyi vastag rudacskákat sodrunk, melyeket patkó alakúra meghajlítva, lapos kanálon forró zsírba téve szép barnára sütünk. A patkókat még forrón 30 deka porcukor és 1 csomag vaníliás cukor keverékében meghempergetjük.

Utolsó hozzászólás

Háder Lajos üzente 12 éve

Nagyon fincsi receptek,

Tovább 

 Tejszínről, és habbá veréséről.

15 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Keményffi Gábor: Cukrász tankönyv - ből

A tejszín szabványos zsírtartalma 30%. A legkönnyebben romló tejtermék. A cukrászatban elsősorban tejszínhab készítésére használják. A friss tejszín habverésre nem alkalmas, használat előtt 24 órán keresztül érlelni kell. Az érlelést úgy végezzük, hogy a tejszínt +2-4 C° -on tartjuk. Ez alatt kismértékű savanyodás következik be, vagyis a savfok kismértékben emelkedik.
-
A felhasználható tejszín zsírtartalma legalább 3o%-os kell, hogy legyen, és csak előhűtés után verhető habbá.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ha gesztenyepurehez vagy valami mas kremmel akarjuk vegyiteni a tejszint,legjobb egy tasak instant zselatinnal felverni,csodara kepes.
500ml-hez kell egy tasak.[Dr.oetker]

klamar maria

Tovább 

 

 

Az egészséges táplálkozás 12 pontja

 

Az egészséges táplálkozás lényegét sokan, sokféleképpen próbálták már meg összefoglalni, hol rosszul, hol jól. A hozzáférhető irodalom is hol jó, hol furcsa, egymásnak ellentmondó tanácsokat ad, sőt néha szakirodalomnak is nehezen nevezhető.

Mindenki szeretne egészségesen élni és táplálkozni, azonban konkrét tanácsok nélkül ez bizony nehezen sikerülhet, hiszen nem lehet mindenki képzett egészségügyi szakember.

Tovább 

 

Hájas Tészta és Fánksütő Verseny Csömörön 2010. február 20.

network.hu

Hájas Tészta és Fánksütő Verseny Csömörön Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvény híres gasztronómiai rendezvénnyé nőtte ki magát. Verseny, bemutatók, és főleg sok-sok kóstoló várja a látogatókat.

A csömöri Petőfi Sándor Művelődési Ház szervezi a ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, turisztikai jelentőséggel bíró Hájas Tészta- és Fánksütő Versenyt, amely túlnő a település határain, mára már gasztronómiai kistérségi rendezvénnyé nőtte ki magát.

Utolsó hozzászólás

Botos Magdolna üzente 15 éve

igazán nagyon jól néz ki, és az ízvarázsa is finom lehet.Magdolna.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu