Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Piskóta.
6 tojás sárgáját 6 evőkanál porcukorral habosra keverünk. Adunk hozzá 6 púpos evőkanál lisztet, és a 6 tojás kemény habbá vert fehérjét. A habbal már óvatosan keverjük, hogy ne törjük nagyon össze.
Kikent, lisztezett formába öntjük. 180 fokra előmelegitett sütőbe toljuk. Tűpróbáig sütjük.
Tűpróba = kötőtűt beleszúrjuk a tésztába, ha már nem ragad rá semmi akkor jó, kivehetjük a sütőből.
Diós, mogyorós piskótánál a liszt kétharmada helyett teszünk darált diót vagy mogyorót.
11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
Meggyes daralepény.
3 dl tejbe 7 dkg darát belefőzünk, jó sűrűre, majd hűlni hagyjuk. 6 dkg vaj, csipet só, 6 dkg cukor, 2 tojássárgájával habosra keverjük, a kihűlt darához keverjük, adunk hozzá 5 dkg darált mandulát, 1 csomag vaníliás cukrot, fél liter meggyet, 2 tojás habját. Kikent formában, 180 C fokon megsütjük.
Meggy lepény.
18 dkg cukor, 6 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja, késhegynyi őrölt fahéj, kevés tört szegfűszeg, habosra keverjük, hozzáadunk 8 dkg zsemlemorzsát és 6 tojás habját.
|
|
Almás pite
Hozzávalók:
50 dkg liszt (rétesliszt)
25 dkg ráma
1 pohár tejföl
1 csomag sütőpor
1 kg jonatán alma
15 dkg cukor
5 dkg dió
5 dkg zsemlemorzsa
0,5 dl tej
0,5 csomag fahéj
pici só
A lisztet és a margarint elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a sütőport, a tejet és a tésztát kevés cukorral és sóval összedolgozzuk.
Cornflakes konfekt
Hozzávalók:
25 deka étcsokoládé,
25 deka tejcsokoládé,
15 deka cornflakes (kukoricapehely),
pici, egy centi átmérőjű mignonos papirkák.
A csokoládét fel kell olvasztani, a cornflakest összetörni, de nem egészen apróra, és az egészet összekeverni. Kiskanállal egy-egy adagnyi masszát tegyünk a mignonos papírokba, majd tegyük hűtőbe. Kb. 60-70 darab konfekt lesz belőle.
Mézes cukorkák
Egy evőkanál mézet 3 evőkanál porcukorral, egy citrom levével és lereszelt héjával, néhány finomra tört szegfűszeggel és késhegynyi tört fahéjjal tegyünk a tűzhelyre.
Diós golyócskák
Tizennégy deka cukrot és 14 deka diót vagy mandulát vegyítsünk össze, és egy tojás fehérjének keményre vert habjával kavarjuk össze. Aztán formáljunk belőle golyócskákat, és egy villa vagy fogvájó segítségével mártogassuk előbb hígabb csokoládémázba, aztán hengergessük meg reszelt csokoládéban és szárítsuk meg.
Csokoládébomba
Tíz deka vajat tizenöt deka cukorporral és három tojás sárgájával kavarjunk ki jó habosra, ekkor adjunk hozzá húsz deka puhított csokoládét, egy evőkanál finom rumot, két evőkanál kakaót, és ha elég kemény, golyókat formáljunk belőle és csokoládédarába beleforgatva, tegyük kis papírtokokba és így tálaljuk.
11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
DUNAALMÁSI RÉTESKÉPZŐ BOR-SHOW avagy kalandozás a házi rétes és a zamatos borok világában.
Új ajánlat gazdagítja a hazai turizmus kínálatát a Komárom és Esztergom között található kis faluban, Dunaalmáson. Kitalálói és megalkotói a helyi adottságokat felhasználva hoztak létre egy élményekben gazdag programot a Duna-parton, a Dunaalmási Lovarda területén, mely a faluközösségét is bevonva autentikus élményt nyújt a résztvevőknek.
13 éve | Raffai Józsefné | 1 hozzászólás
KINDER SZELET
(Zsuzsától)
Tésztához:
2 db tojás
15 dkg cukor
1 ek. kakaópor
5 dkg zsír
2 ek. méz
35 dkg liszt
1 kk. szódabikarbóna
Krém:
2 cs.
13 éve | Németh Lajosné Ilse | 1 hozzászólás
Válási torta
Nyár van, tombol a meleg, virágba borult minden és ezzel azt hiszem teljesen hivatalosan is megkezdődött az esküvői szezon. Szerintem már nem lehet időpontot kapni szeptember végéig a hivatalokban. Na jó lehet, hogy néhány kevésbé népszerűben igen. De akkor is nem egyszerű egy esküvőt rendesen megszervezni, és ha vékony a pénztárcánk akkor különösen nagy művészet az ilyesmi.
De vajon megéri? Mármint rengeteg pénzt költeni az esküvőre.
13 éve | Szász ilucika | 1 hozzászólás
8 tojás
8 kanál cukor
1 sütőpor
4 kanál liszt
4 kanál ételkeményítő
2 cs. vaníliás cukor
2 kanál kakaó
7,5 dl tej
3 cs. epres pudingpor
40 dkg eper
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
20 dkg porcukor
1 citrom leve
1 kanál málnaszörp
2 evőkanál olvasztott, hideg Rama
Elkészítés
A tojást a cukorral 20 percig keverjük, hogy sűrű és habos legyen, majd óvatosan belekeverjük a sütőporos, keményítős lisztet.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás