Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Vajas tészta.
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
50 dkg vaj,
1 tojás,
1 evőkanál rum,
késhegynyi só,
1 evőkanál ecet.
A liszt felét a vajjal összegyúrjuk, zsírpapírba csomagoljuk, és 1 órára berakjuk a hűtőbe.
A liszt másik felét a többi hozzávalóval összegyúrjuk, rétestészta keménységű legyen, ha szükséges kevés vizet teszünk bele. 1 óráig pihentetjük, lisztezett deszkán lábassal letakarva.
A rétestésztát kinyújtjuk, aztán kinyújtjuk a vajas tésztát, és az utóbbit ráhelyezzük a rétestésztára.
Isteni körtés receptek
Homérosz az istenek ajándékának nevezte a körtét, nem is véletlenül. A körte fogyasztása segít a csontritkulás megelőzésében, jótékonyan hat az emésztőrendszer működésére, és az epebetegeknek is igazi csodaszer. Mi most Buday Péter pofonegyszerű receptjei között válogattunk!
1. Mennyei körteflambé (407 kalória/fő)
Hozzávalók 1 személyre:
6 dkg körte
0,3 közepes darab citrom
0,5 dl narancslé, 100%-os
2 dkg vaj
3 dkg cukor
2 dkg dió
Így készítsd el:
A cukrot serpenyőben karamellizáld, amikor pedig szép, egyenletes aranybarna színű, a durvára vágott diót vagy mandulát (vagy mindkettőt) pirítsd bele a karamellbe.
|
|
Forró csoki ki hogyan szereti:
1. 6 evőkanál kakaóport 6 evőkanál cukorral és egy csipet sóval összekeversz. Hozzáadsz 2 és fél bögre tejet és melegíted, hogy felolvadjon a cukor. Aztán hozzáadsz 2 és fél bögre tejszínt, egy csipet fahéjat, és egy fél rúd vaníliát. Tovább melegíted, de nem forralod fel. És kész.
2. 2 dl tejet felteszünk a tűzhelyre melegedni. Beledobunk 2 szem szegfűszeget és késhegynyi fahéjat. Amikor már jó meleg (de még nem forr) a tej, beledobunk 1 teáskanál NEM cukrozott és 1 kávéskanál cukrozott kakaóport (utóbbi pl.
Almás krémes
Könnyű, pudingos süti, amely az almától még finomabb ízt kap. Igazi élmény, próbálják ki.
Hozzávalók: 1 kg alma, 10 dkg tejcsokoládé, 5 dkg margarin, 1 citrom leve, 2 ek. kakaópor.
A tésztához: 8 tojás, 18 dkg cukor, 3 ek. víz, 20 dkg liszt, 0,5 cs. sütőpor.
A krémhez: 2 cs. vaníliás puding, 5 dl tej, 20 dkg margarin, 18 dkg porcukor.
Elkészítés: Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával, vékonyan megvajazzuk.
Rokfortos piskótarolád
Hozzávalók:
Tésztához:
4 egész tojás,
4 púpozott evőkanál liszt,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
késhegynyi currypor
Sajtkrémhez:
15 dkg reszelt rokfort (márványsajt),
10 dkg vaj,
2 evőkanál tejföl,
5 dkg darált dió,
1 csokor snidling,
1 gerezd fokhagyma
A tojássárgájákat kikeverem a sóval és a fűszerekkel, majd a fehérjékből vert kemény habbal és a liszttel felváltva összekeverem. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy sütőlemezre kenem.
Sonkás piskótarolád
Hozzávalók:
Tésztához:
4 egész tojás,
4 púpozott evőkanál liszt,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
késhegynyi currypor
Krémhez:
20 dkg sonka (vagy bármilyen fajta, kicsontozott főtt füstölt hús),
10 dkg vaj,
1 evőkanál sűrű tejföl,
1 evőkanál konyak,
1 csokor snidling (vagy 1 teáskanál reszelt vöröshagyma),
1 teáskanál mustár,
1 csapott mokkáskanál pástétomfűszer,
kevés só,
csipetnyi porcukor.
Sós süteményekhez való mártások.
Jó tudni.
Ha száraz aprósüteményt adunk - sós kekszet, ostyát, perecet vagy stanglit - érdemes hozzá külön tálkában valamilyen fűszeres mártást (dipet) kínálni. A vendégek a sós süteményt a sűrű mártásba mártogatva, egy falásra bekaphatják azt, és így az unalmas, száraz, sós rágcsálnivaló sokkal ízletesebb, különlegesebb. A mártás mindig olyan sűrű legyen, hogy ne csöpögjön le a süteménydarabról, ezért jól be kell hűteni, akkor szilárdabb marad.
Ötvenöt éves a Rákóczi túrós receptje
Rákóczi János mesterszakács emléke előtt tisztelgés is lesz a szeptemberi dombóvári desszertünnep, ahol egy új hungarikumesélyes édességgel is megismerkedhet a közönség.
Desszertünnepet rendeznek a Rákóczi túrós kitalálója, Rákóczi János mesterszakács emlékére Dombóváron. A kétnapos szeptemberi eseményen a desszertek mellett a desszertborok is versenyeznek.
Idén 55 éve, hogy Rákóczi János (1987-1966) bemutatta a brüsszeli világkiállításon később legendássá vált túrós lepényét, amely nem sokkal később nevét viselve lett közismert a gasztronómiában – mondta Kriston Vízi József, a dombóvári Helytörténeti Múzeum igazgatója hétfőn az MTI-nek.
Görögdinnye: 3 könnyen elkészíthető édesség
Mindenki szeretni fogja!
Éljen a dinnye, a nyár kedvence, készítsünk desszerteket belőle!
Dinnyéből édesség - furcsán hangzik az ötlet, vagy inkább bizarr? Előbb olvassa el recepttippjeinket! És a dinnye mindig jól jön a melegben: több mint 90 százaléka egyszerűen víz, ezért telít, s bár édes, viszonylag kalóriaszegény.
Görögdinnye-puding
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg kimagozott görögdinnye
8 dkg cukor
3 evőkanál citromlé
6 lap fehér, 1 lap piros zselatin
0,5 l almalé
mentalevél a dekorációhoz
A dinnyét a cukorral és a citromlével egy órán keresztül marinírozzuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás