Sütemény: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3726 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3726 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3726 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3726 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sütiimádók klubja hírei

 Vajas tészta.

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Vajas tészta.

Hozzávalók:

50 dkg liszt,

50 dkg vaj,

1 tojás,

1 evőkanál rum,

késhegynyi só,

1 evőkanál ecet.


A liszt felét a vajjal összegyúrjuk, zsírpapírba csomagoljuk, és 1 órára berakjuk a hűtőbe.
A liszt másik felét a többi hozzávalóval összegyúrjuk, rétestészta keménységű legyen, ha szükséges kevés vizet teszünk bele. 1 óráig pihentetjük, lisztezett deszkán lábassal letakarva.

A rétestésztát kinyújtjuk, aztán kinyújtjuk a vajas tésztát, és az utóbbit ráhelyezzük a rétestésztára.

Utolsó hozzászólás

Kőry Ibolya üzente 11 éve

Nagyszerű , nagyon klassz , és nagyon finom, sok mindent lehet belőle sütni, gratulálok a recepthez.!

Tovább 

 Isteni körtés receptek

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás


Isteni körtés receptek

Homérosz az istenek ajándékának nevezte a körtét, nem is véletlenül. A körte fogyasztása segít a csontritkulás megelőzésében, jótékonyan hat az emésztőrendszer működésére, és az epebetegeknek is igazi csodaszer. Mi most Buday Péter pofonegyszerű receptjei között válogattunk!

1. Mennyei körteflambé (407 kalória/fő)

Hozzávalók 1 személyre:
6 dkg körte
0,3 közepes darab citrom
0,5 dl narancslé, 100%-os
2 dkg vaj
3 dkg cukor
2 dkg dió

Így készítsd el:
A cukrot serpenyőben karamellizáld, amikor pedig szép, egyenletes aranybarna színű, a durvára vágott diót vagy mandulát (vagy mindkettőt) pirítsd bele a karamellbe.

Utolsó hozzászólás

Madarász Lajosné Éva üzente 11 éve

Ötletes, ki fogom próbálni.Köszi !!!!!!!!!!!!!!!!

Tovább 

 

 Forró csoki receptek.

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás


Forró csoki ki hogyan szereti:

 

 

 

network.hu

 

 

1. 6 evőkanál kakaóport 6 evőkanál cukorral és egy csipet sóval összekeversz. Hozzáadsz 2 és fél bögre tejet és melegíted, hogy felolvadjon a cukor. Aztán hozzáadsz 2 és fél bögre tejszínt, egy csipet fahéjat, és egy fél rúd vaníliát. Tovább melegíted, de nem forralod fel. És kész.

2.  2 dl tejet felteszünk a tűzhelyre melegedni. Beledobunk 2 szem szegfűszeget és késhegynyi fahéjat. Amikor már jó meleg (de még nem forr) a tej, beledobunk 1 teáskanál NEM cukrozott és 1 kávéskanál cukrozott kakaóport (utóbbi pl.

Utolsó hozzászólás

Prohászka Béláné üzente 11 éve

Szeretjük a forró csokit, még így nem készítettem, csak csokival és tejszínnel, ezek az ízesítések nagyok jók, ki fogom prbóbálni. Köszönöm. Üdv. Irén

Tovább 

 Almás krémes

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Almás krémes


Könnyű, pudingos süti, amely az almától még finomabb ízt kap. Igazi élmény, próbálják ki.

 

 

Hozzávalók: 1 kg alma, 10 dkg tejcsokoládé, 5 dkg margarin, 1 citrom leve, 2 ek. kakaópor.

A tésztához: 8 tojás, 18 dkg cukor, 3 ek. víz, 20 dkg liszt, 0,5 cs. sütőpor.


A krémhez: 2 cs. vaníliás puding, 5 dl tej, 20 dkg margarin, 18 dkg porcukor.


Elkészítés: Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával, vékonyan megvajazzuk.

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 11 éve

Nagyon jól hangzik ez a sütemény! Meg fogom sütni,és utána írok hogyan sikerült....

Nagyon szépe köszönöm ezt a praktikus receptet!

Tovább 

 Rokfortos piskótarolád

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Rokfortos piskótarolád

 

 

network.hu

 

 

Hozzávalók:
Tésztához:
4 egész tojás,
4 púpozott evőkanál liszt,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
késhegynyi currypor
Sajtkrémhez:
15 dkg reszelt rokfort (márványsajt),
10 dkg vaj,
2 evőkanál tejföl,
5 dkg darált dió,
1 csokor snidling,
1 gerezd fokhagyma

A tojássárgájákat kikeverem a sóval és a fűszerekkel, majd a fehérjékből vert kemény habbal és a liszttel felváltva összekeverem. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy sütőlemezre kenem.

Utolsó hozzászólás

Madarász Lajosné Éva üzente 11 éve

Csodaszép sárga is,de én a baracklekvárost szeretem.

Tovább 

 Sonkás piskótarolád

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Sonkás piskótarolád

 

 

 

 

network.hu

 

 

 

Hozzávalók:
Tésztához:
4 egész tojás,
4 púpozott evőkanál liszt,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
késhegynyi currypor
Krémhez:
20 dkg sonka (vagy bármilyen fajta, kicsontozott főtt füstölt hús),
10 dkg vaj,
1 evőkanál sűrű tejföl,
1 evőkanál konyak,
1 csokor snidling (vagy 1 teáskanál reszelt vöröshagyma),
1 teáskanál mustár,
1 csapott mokkáskanál pástétomfűszer,
kevés só,
csipetnyi porcukor.

Tovább 

 Sós süteményekhez való mártások.

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás



Sós süteményekhez való mártások.



Jó tudni.


Ha száraz aprósüteményt adunk - sós kekszet, ostyát, perecet vagy stanglit - érdemes hozzá külön tálkában valamilyen fűszeres mártást (dipet) kínálni. A vendégek a sós süteményt a sűrű mártásba mártogatva, egy falásra bekaphatják azt, és így az unalmas, száraz, sós rágcsálnivaló sokkal ízletesebb, különlegesebb. A mártás mindig olyan sűrű legyen, hogy ne csöpögjön le a süteménydarabról, ezért jól be kell hűteni, akkor szilárdabb marad.

Utolsó hozzászólás

Bíró Ferencné Judit üzente 11 éve

Nagyon finomak! Én még ajánlok egy paradicsomos mártást:
Hozzávalók:
1 nagy doboz paradicsom püré (jó ha van házi!!)
2 evőkanál oliva olaj
2 nagy gerezd kinyomott fokhagyma
1 kiskanál majoranna
1 kiskanál apróra vágott friss bazsalikom, vagy fodormenta
bors, só, kis cukor

Keverni, hűteni.
Különösen a sajtos sütikhez illik.

PRÓBÁLJÁTOK MEG!

Tovább 



Ötvenöt éves a Rákóczi túrós receptje

 

network.hu

 

 

Rákóczi János mesterszakács emléke előtt tisztelgés is lesz a szeptemberi dombóvári desszertünnep, ahol egy új hungarikumesélyes édességgel is megismerkedhet a közönség.

Desszertünnepet rendeznek a Rákóczi túrós kitalálója, Rákóczi János mesterszakács emlékére Dombóváron. A kétnapos szeptemberi eseményen a desszertek mellett a desszertborok is versenyeznek.

Idén 55 éve, hogy Rákóczi János (1987-1966) bemutatta a brüsszeli világkiállításon később legendássá vált túrós lepényét, amely nem sokkal később nevét viselve lett közismert a gasztronómiában – mondta Kriston Vízi József, a dombóvári Helytörténeti Múzeum igazgatója hétfőn az MTI-nek.

Tovább 


Görögdinnye: 3 könnyen elkészíthető édesség

 

Mindenki szeretni fogja!

Éljen a dinnye, a nyár kedvence, készítsünk desszerteket belőle!

Dinnyéből édesség - furcsán hangzik az ötlet, vagy inkább bizarr? Előbb olvassa el recepttippjeinket! És a dinnye mindig jól jön a melegben: több mint 90 százaléka egyszerűen víz, ezért telít, s bár édes, viszonylag kalóriaszegény.

Görögdinnye-puding

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg kimagozott görögdinnye
8 dkg cukor
3 evőkanál citromlé
6 lap fehér, 1 lap piros zselatin
0,5 l almalé
mentalevél a dekorációhoz

A dinnyét a cukorral és a citromlével egy órán keresztül marinírozzuk.

Utolsó hozzászólás

Madarász Lajosné Éva üzente 10 éve

Egyik fincsibb mint a másik, köszi a szuper ötleteket.

Tovább 

 Kürtős kalács.

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 

network.hu

 

 

Kürtős kalács az egy nagy lyuk körülvéve tésztával.

 

 

Utolsó hozzászólás

Thiering Győrgyné Magdi üzente 11 éve

Kőszönöm a receptet. Thieringné Magdi

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu